ja silläkin uhalla että joku lärppii Joulupukille: möykkäpuhelun paikka. anteeksi rauhaa rakastavat sielut.

aihe: tiimalasikantapää alias lyhennetyin kerroksin tehty kantapää.
- kirjahyllystä löytyy tätänykyä sukkakirjaa viisi kappaletta (folk socks rantautui viime viikolla), eikä mielestäni yhdessäkään selitetä tiimalasikantapäätä.
nimimerkillä ”voin olla väärässäkin mutta harvemmin”
- ylipäätään tolkulliset ohjeet kärjestä aloitettaviin sukkiin ovat kiven ja kannon alla.  ainakin suomeksi siis. monipuolisesti. osaan jo käännellä ja väännellä ohjeita (en ihan kaikkea, näistä voisin kirjoittaa myöhemmin Tyhmät Kysymykset Postauksen), mutta osaa vain yhdenlaisen kantapään. se on onnistunut hyvin, mutta haluaisin kehittyä.
nimimerkillä ”elinikäinen oppiminen -termi on silti syvältä”
- mikä oikein maksaa?? kuulemma on helppo. pienellä googletuksella noin miljoonassa blogissa luki ”tosi helppo” ja yhdessä ”no kerralla opin ja ei se nyt niiiin vaikea ollut vähän jäi reikiä ekaan sukkaan”.
nimimerkillä ”hermoheikko”

nnii-ih. kun en vaan ymmärrä. monta tuntia väkersin ullan ohjeella ja ei se onnistunut. vaikka kiskoin langasta kierteet auki niin ei silti tullut tarpeeksi tiukkaa kun tuli vaan isoa reikäriviä. lankaraukka. 4 kertaa koitettu ja purettu. viimeisellä kerralla koitin sitä käännä ja twistaa-ohjetta (wrap and turn) ja se melkein onnistui ehkä. meni nimittäin pupu pöksyyn. ajattelin että hyppään parvekkeelta jos ei onnistu enkä sitten uskaltanu kokeilla oisinko joutunu. (kotimme sijaitsee toisessa kerroksessa, toim. huom.)
Ja mitä se ullan ohjeessa tarkotti se, että kaks silmukkaa on niinkuin yksi ja kuitenkin ei. (siis: ”silmukka näkyy puikolla siis silmukkaparina, mutta ajattele sitä yhtenä silmukkana.” ei siis näyttänyt silmukkaparilta täällä ainakaan.)

harmillisinta on tietenkin se, että vika on näitten puikkojen Tällä Puolen vaikka miten ohjeita syyttelisin. ja kun en vaan tajua missä mennään metikköön. ja lujaa mennäänkin. daada daada vaan. eikä siis ole ensimmäinen kerta. kuka siis keksii neuletekniikkaDVDt ja Auttavan Puhelim-- Sukkapuikon? voisin tilata heti kättelyssä ”Sukkia sekopäille”, ”Palmikot pipoon ja paitaan” sekä ”Kirjoneuleet for dummies 1-2” DVDt.

siis, jos joku kaipaa huonosti ohjeita lukevaa ja vielä vähemmän ymmärtävää sukankutojaa ja haluaa esimerkiksi kokeilla ohjeensa ymmärrettävyyttä, ottakaa yhteyttä allekirjoittaneeseen. haasteita riittää. kyläänkin saa tulla jos uskaltaa, toukokuussa saattaa olla mukavampi meininki tosin kaikin puolin. omat puikot mukaan.
(ehkä siihen mennessä valmistuu pari kauniita vaaleansinisiä vikkelisukkia. niistä tulee kauniit! ensimmäinen on vähän vaiheessa. joo, siinä kantapään kohdalla...)
nimimerkillä "onhan päivä vielä huomennakin o-oo-oo"