643216.jpg
nuorison sukkapari valmistui juhliin. mukaan juhlahumuun lähtee aamuviideltä harmaa huivi, mutta kompassi jätettiin tälläkertaa kotiin. sukkien puolesta maastoutuminen siis onnistuu. sukkiin upposi loppu redheartin sukkalangasta, josta tuli jo aiemmin sukkapari itselleni. nämä tein yhtäaikaa kärjestä alkaen 48 silmukalla ja *krhm* tiimalasikantapäällä. molemmissa sukissa vähän erilainen ihan tarkoituksella, sillä teen semitieteellistä tutkimusta siitä, kuinka tiimalasikantapää sekä combined purling -tapa tehdä nurjat silmukat saadaan synkronisoitumaan kauniisti. (asiaan ei ole vielä täydellistä tieteellistä selvyyttä.)
lanka ei  juurikaan läikähtele tai lätäköidy. ilmeisesti optimisilmukoilla ja tiheydellä mennään. sadasta grammasta tulisi näköjään itsellekin kahdet parit sukkia, sillä kuvan mustelmia-koska-pelaan-jalkapalloa -säärinen on kokoa 35-36.
643211.jpg
jaywalkerin alussa (niin, eikö olekin ihan täydellinen lanka!) ohjetta vähemmän silmukoita ja sukkapuikkopyörön kokeilua. en tiedä oliko ongelmana vähempi silmukkamäärä vai tekniikka (tai sen puute), mutta ahdasta ähräämistä tuntui olevan, ranteet tiukilla. tai tajusin sen vasta sitten kun vaihdoin sukkapuikkoihin. pitänee kokeilla jotain perussukampaa* ensi kerralla.

mutta jaywalkeria paljon kiinnostavampi onkin vasemmalla oleva Ensimmäinen Ompelukuva. langan väri on perin miehinen ja todellakin itse valittu. ja se, joka tökkäsi neulalla sormeen ja sai laittaa laastarin, oli äiti.

*perussukka, perussukampi, perussukin.