761607.jpg
...ja 300 metrin kohdalla kaarteessa tapahtuu selvä nykäisy. vielä 25 grammaa jäljellä, kun Palmikko Lapanen Perusta ja saksalaisen Zwerger Garnin oma kasvatti Uptown Boot Fingerless Mittens ovat  hiuksenhienosti
jättäneet taakseen myöskin saksalaista alkuperää olevan Monkey Sockin.  

..ja nyt Monkey Sockissa rupeaa näkymään selviä väsymisen merkkejä. näin se nähdään, kakkosen puikkovalinta oli kuin olikin liian riskaabeli valinta näinkin vaativaan kisaan! tässä ei auta 25prosenttinen bambusekoitus eikä edes mustikkakeitto, sinne jää Fortissima Sockan nouseva kyky. kyllä nyt Shoeller&Stalin kylässä menee voitonkahvit väärään kurkkuun, sillä niin varmana suosikkina Sock tähän kisaan lähti.

...10 gramman kohdalla takasuoralla Palmikko "alpakka" Lapanen saapuu ensimmäisenä loppusuoralle. niin jää rouva Mittens jää nuolemaan paljaita näppejään, kun Perun poika karauttaa ohi! pinkki väri syvenee entisestään, kun Mittens yrittää vastata Lapasen loppukiriin vaan eijeijei jaksa puristaa enempää. sinne jää Mittens!
voittajasta ei ole epäselvyyttäkään, kun maaliviivan ohittaa kisan todellinen jokeri. yleisö aivan villiintyy, ihmiset hurraavat ja tekevät aaltoja samaan aikaan. jopa ilman apupuikkoa Lapanen on ollut tänään todellisessa iskukunnossa. ilmeisesti Elsebeth Lavoldin antamat viime hetken valmennusohjeet ja ensimmäistä kertaa käytössä oleva apulangoitus peukalon paikalla avittivat Lapasen selvään voittoon.
...näin saatiin päätökseen jännittävääkin jännittävämpi 425m/100g kisa tältä erää ja seuraavana vuorossa uutiset, merisää ja varoitukset jonka jälkeen turkkilaista vapaapainia tauotta kello kuuteentoista asti.

seuraavan kerran Neulontaissa paneelikeskustelu "neulotaanko Pietarissa, missä mukamas ja onko siellä muuta kuin äkryylilankaa". ennakkoilmoittautumisia, suunnistuskarttoja ja ehdotuksia vastaanotetaan kommenttilootan puolella.