suuri makaroonitieteilijän apulainen jatkoi laskuja. nimittäin sukkalaskuja. onhan nimittäin niin, että jos keskimäärin sukan kutaisisi viikossa (ja opettelisi siinä samalla mm. kirjoneulomisen ja palmikkopujottelun), niin saisin kutoa noin lähemmäs kaksi vuotta ennenkuin kaikki lontoonmurteella olevat ohjeet olisi kudottu. siis kirjoissa ja kansissa olevat. paitsi jos elämässä ei olisi muuta kuin kutomista voisi tehdä sukat kahdessa päivässä ja kahden viikon päästä ois niin jumissa ettei pääsis sängystä ylös.
hups kuitenkin.

sukkien tekemisessä on kyllä parasta se mallailu. kun eka kertaa näkee, että miltä  se kuvio näyttääkään ja miltä se uudenlainen kantapää tuntuu ja istuu ja entäs jos teenkin tämän näillä hammastik -- 2 millin puikoilla, olisiko parempi mitä?
ja sittenkun onkin Tosi Ihanat vaikka arvuuttelikin että jos ei olekaan. että se vaiva kannatti. (mitä siitä jos kaapissa onkin 10 paria entisiä, voihan niitä pitää vuorotellen.)

eikös nämä retro ribbed kämmekkäät voi tavallaan laskea tavallaan tehdyiksi, kun mallikuvio on favorite socks -kirjasta vaikka raaja onkin eri? tässä tiukkaa possea mallikuviosta, alalaidassa ribbiosuutta ja ylempänä mallikuviota. koko räpylän tahi molempien kuvaus osoittautui valitettavasti liian haasteelliseksi.
747076.jpg
peukaloitten tekeminen osoittautui vähän enemmän yksi-risti-kaksi –toiminnaksi, mutta lopulta silmukoita oli sama määrä ja kavennukset onnistui ja niin edelleen. onneksi lankaa ei jäänyt niin paljoa, että olisi ollut edes mahdollista kokeilla niiden kahdeksan muun sormen tekemistä. kuulemma on kivat ja sopiviltakin vaikuttivat. tosin mitäpä sanot naiselle, jolla on käsissään 10 terävää bambupuikkoa?
kaikenkaikkiaan sukanvarsi-idea oli niin hyvin onnistunut, että..
747100.jpg
..ajattelimpa imitoida omiinkin kätösiin.
ja monkeyt pääsivät häpeäpaalustaan, joten kai niilläkin on vielä mahdollisuus. edes yksi.

päivän kodak-moumentista pieni kirjallinen kuvailu.
mitä tekee äiti kun 3-vuotias käyttäytyy uimarannalla kuin isompikin jästipää ja lukuisista kehotuksista (möykkäystä ja maanittelua isoilla M-kirjaimilla) ei tule matalampaan vaan lähinnä päinvastoin eikä muutenkaan se käyttäytyminen ole mistään muualta kuin lähinnä sieltä kotoisin?
a) jatkaa möykkäystä ja maanittelua maailmantappiin niin että entiseen Neuvostoliittoonkin varmasti kuuluu ja äänihuulet tulehtuu samalla siellä tuulisella rannalla.
b) soittaa Pelastakaa Nyt Edes Anonyymit Äidit ryn kansallisen paikallisjaoston alaosaston automaattiseen puhelinvastaajaan ja tekee valituksen kolmena kappaleena lapsensa käyttäytymisestä.
a) kävelee erittäin päättäväisesti mutta arvokkaasti kaikki vaatteet päällä veteen hakemaan äitinsä toiminnasta täydellisen tyrmistynyttä jälkikasvua, joka kotimatkalla tunnustaa syyllisyytensä ja viimeistään kotiovella pyytää katuvana anteeksi.

niin. että laittaiskohan nuo housut vaikka kuivumaan.