neulontain residenssi on muuttunut loman ajaksi lapastehtaaksi. siinä missä ikkunat ovat vieläkin pesemättä ja kirjahylly on möpleeraamatta toiselle seinälle, uusia lapasia kasvaa kuin pieniä sieviä sieniä.
kuvassa myös odottamiani kirjoja. eestiläisistä perinneneuleista kertova kirja on jäänyt jonnekkin, kaipa se vielä osaa kotiin.
994121.jpg
pitkään olen etsinyt sitä täydellistä kirjoneulelapasmallia. näyttää pahasti siltä, ettei sitä olekkaan, joten oli tyydyttävä melko kivaan ja toimivaan. tämä art nuvoo -tyyppinen malli löytyy sata suomalaista kuviokudinmallia -kirjasta, ja on peräisin jalasjärveltä. vähän karelialistishenkinen minusta. kolmatta kertaa kuitenkin purin hammasta ja purin alun kun ei sattunut sopivaa kokoa. nyt silmukoita on viitosluokkalaisen käteen 64, puikkokoko kakspuol ja lanka beibiullia. taikalenkki toimii ihan kitisemättä, olen erittäin tyytyväinen siitä että  langat kestää ojennuksessa. joku roti!

oranssista muotoutuu ihan peruslapasta tuuvesta, samaan settiin tulee myös pipo fritidsgarnista ja sitten koko perhe pesukoneeseen. täytynee mainita, että kyseenomainen  neonihtava väri "anssi" on toivomus pikkukaverilta. pitänee neulasta aurinkolasit päässä jos kovasti ottaa aivoon tuo sävy. (itseasiassa olen ihan tyytyväinen, kun nuori herra haluaa muuta kuin tummansinistä. terveisiä vaan lastenvaatteitten valmistajille, meille kelpais kyllä muutkin värit.)
lisää lapasia reippaissa väreissä ja toivon mukaan ihan omaankin käteen jahka ensimmäiset tipahtaa uuninluukusta ulos.