kiitän!
mielipiteitä oli yhtä monta kuin vastaajaa, joten siitä voittiko ranskalainen tiimalasin tai mitenkäpäin se sukka nyt kannattaakin tekasta ei ole vieläkään varmuutta. valitan.
mutta tässä valikoituja kommenttejanne.

* sukka ei ole välityö eikä tukityö vaan ne on Elämäntapa!
* vähän niinkuin aamupuuron syönti, eli antaa hyvän potkun jokaiseen päivään.
* suht nopeasti valmistuva työ, siihen ei tarvitse valtavasti lankaa ja
raaskii arvokkaampaakin lankaa kokeilla.
* parempaa stressinpoistoa ja päivien ilostuttajaa ei olekaan.

otannasta nousi esille kahdenlaisia sukkia: tavallisia, peruskäyttöön ja sitten niitä hienompia. perussukkia tehdään tarpeeseen, mutta hienompia suunnitellaan: mietitään lankaa, mallataan ja ohjeiden tekijöille osataan antaa arvoa. sukan kokoon ja näköön kiinnitetään huomiota. myös innokkuutta kokeiluihin ja uuden oppimiseen löytyi, varsinkin kun sukka miellettiin helpoksi matkaneuleeksi.
* käytän pääosin ohjeita, mutta arvioin ohjeen silmukkamäärän sopivuuden käsialalleni ja käyttämälleni langalle kokemukseni perusteella.
* lisäksi on ihanaa, kun joku on miettinyt kaiken jo valmiiksi.
* nykyään haluan, että sukissani on joku juju
* haluaa oikein nautiskella ihanasta uudesta sukkaohjeesta.
* tai ihanat uudet puikot! aina on jotkut sukat tekeillä, välillä useammatkin.
* mytyllä olevat sukat kengässä ovat belsebubista..
* joku näppärästi käsilaukkuun katoava neule mukaan.
lankoina kelpaavat paksummat (7V, nalle, jussi..) kuin ohuetkin (opal, regia, fabel..) aivan  käyttötarkoituksen mukaan. langalle tärkein kriteeri:
* käytössä kestävää

niksit. tämä osio oli minusta mielenkiintoisin, sillä useat olivat sitä mieltä etteivät osaa mitään sen ihmeempää sukkataikuutta.
höpöhöpö! tunnistatko omasi?

* nostan silmukat kantalapun reunasta, nostan ne aina kiertäen ja nostan siinä varren ja kantalapun "liitoskohdassa", kiilakavennusten alussa aina yhden ylimääräisen silmukan, jonka kavennan pois seuraavalla kerroksella. ei jää reikiä!!!
* ohjeissa on usein neuvottu nostamaan kiilaa varten ihan liian vähän silmukoita. itse nostan aina paljon enemmän, sillä en tykkää että kantalapun reuna on reikäinen. onko se sitten niksi vain ei.. :)
* neljälle puikolle jakaminen on ihan turhaa.
* sukkien varsissa on hyvä kokeilla erilaisia neulemalleja melko pienellä vaivalla.
* sukkaniksini on käyttää lähinnä bambuisia sukkapuikkoja, jotka eivät kilise ja kolise. silloin sitä tylsää jalkaterääkin saa väännettyä huomaamattomasti luennolla tai kokouksessa, eikä kilinä taatusti häiritse ketään. 
* varpaista aloittaen on helpompi säädellä langan määrää, löytää sopiva koko, jos lanka on ihan outoa eikä ohjetta ole käytettävissä. myös pohjelevennyksistä on helpompi tehdä sopivat, kun aloittaa varpaista.
* jos muutoin neulominen ei jostain syystä etene, kannattaa ottaa raitasukkalankaa puikoille, siinä tikutellessa alkaa yleensä muutkin ideat taas virrata päähän.
* kantalapun reunoihin neulon aina 2-3 s ainaoikeaa, se on vähän niinkuin semmoinen tavaramerkki.
* täydellinen ohje, täydellinen lanka ja täydellinen mielentila takaa täydellisen lopputuloksen. 
* sukkaniksini on knitzi, jonka turvassa bambusukkapuikot kestävät oleskelua käsilaukuissa, selkärepuissa ja muissa vaarallisissa paikoissa katkeamatta eikä karanneita silmukoitakaan enää tarvitse metsästää.
* itsellä tahtoo tulla sukkapuikoilla kutoessa sileää siihen puikon vaihtumiskohtaan sellainen "pystysauma" sen välttää sillä että kierrättää silmukoita (eli siis siirtää aina yhden silmukan seuraavalle puikolle jne, tällöin kierroksen vaihtumiskohta kannattaa merkitä jotenkin).
* muille tehdessäni käytän apuna regian taulukkoa.
 (pdf)
* silmukoiden luonnin jälkeen laitan ensimmäisen ja viimeisen silmukan ristiin ennen neulomisen aloittamista. yhdistämiskohdasta tulee näin täysin huomaamaton.
* jos teen sukkaa omasta päästä, teen aina molempia yhtäaikaa, jolloin pysyvät lisäykset yms. mielessä. ylöshän en todellakaan kirjoita ;o)
* silmukat kannattaa luoda kahdelle puikolle ja sitten vetää se toinen pois. tai jos neuloo kärjestä alkaen, niin resori kannattaa päätellä resorina, eli neuloo päättelykerroksellakin nurjat nurjina ja oikeat oikeina.
* jalkaterän päällä on usein liikaa tilaa kavennan omissani pari silmukkaa jalanpäältä.
* olen tänä keväänä ollut myös kansalaisopiston neulontakurseilla. hyvä kurssi tälläiselle vasta-alkaja himoneulojalle.
* nyt tuli mieleen pari sukkavinkkiä jotka opin netin kautta: 1. ja neljännen puikon vaihtumiskohta nilkan taakse. raitasukissa toimii villapallon mainio ohje kiertää vaihtuva lanka taakse jo kutoessa jolloin välttyy todella ikävän päättelyoperaation sekä lankajuoksut nurjalla.
* usein olen tehnyt sitä, että siirrän raitasukissa langanvaihtokohdan (kierroksen aloituskohta) puikon keskelle, niin langanvaihdosta tulee siistimpi. kiilakavennuksissa kun kavennus tulee puikon alkuun tai loppuun, otan yhden silmukan "lainaan" viereiseltä puikolta, niin kavennuksen viereen ei tule reikää. päättäessäni sukkaa teen sellaisen jännän jutun, että kiristän viimeisen kierroksen silmukat, joten päästä tulee siisti, mutta sitä en oikein osaa selittää.

180px-Veikkauksen_Loton_logo.svg.png

bingoloton voittaja arvottiin perinteisesti numeroimalla ja käänteistä järjestystä käyttämällä. lehdistön suosikki-sukkamaininnan haluan osoittaa tampereen suunnalle tämän postauksen tiimoilta.
suuri bingosukka-lottovoittaja on  tahruska. onnea valitsemallasi sukkatiellä!